Home » Start » Vol hoofd
Vol hoofd als blokkades

Vol hoofd

door | 18 nov, 2022 | Beweging en groei, Start

Een vol hoofd

Heb je dat ook weleens dat je hoofd zo vol zit dat er niets meer uit komt? Je loopt als het ware over en je komt niet verder: een blokkade. Vaak helpt afstand nemen met waar je mee bezig bent om de rust weer terug te vinden en vervolgens weer fris verder te kunnen.

Helaas is het niet altijd zo gemakkelijk en is het vinden van rust of bedenken dat rust helpt om verder te komen niet meer mogelijk. Je staat te lang ‘aan’. Je ziet als het ware alleen nog blokkades. Je gaat mogelijk nog harder werken, langer door om toch gedaan te krijgen wat je voornemens bent.
Dit kost veel energie en helpt niet om plezier in je werk te houden.

Vertroebeling voorkomen

Probeer te voorkomen dat je zicht helemaal vertroebeld. Pak je moment om naar buiten te gaan en een stukje te wandelen. Dat hoeft geen uren hoor, met een minuut of 20 hebben je hersens alweer meer rust gekregen. Of loop rustig naar het koffiezetapparaat/waterkoker voor een welverdiend bakkie koffie of thee om er vervolgens lekker van te genieten.

Wat doe jij als je een vol hoofd hebt, een blokkade voelt en het je vooral energie kost om af te maken waar je mee bezig bent?

Stap in de juiste richting

Merk je dat het steeds langer duurt om de rust in je hoofd terug te vinden. Zet dan een Stap in de juiste richting en ervaar hoe wandelcoaching in de natuur jou weer de handvatten geeft om met energie en plezier de volgende stap te zetten.

Over Stap in de juiste richting

Over NicoleWeer met energie en plezier doen wat echt bij jou past? Zet jouw stap in de juiste richting en kies voor wandelcoaching met impact.

Nicole van Alder

RegisterWandelcoach® voor loopbaan- en persoonlijke ontwikkeling

Gerelateerde artikelen

Transformatie van vastzittende patronen naar vloeibare vormen

Transformatie van vastzittende patronen naar vloeibare vormen

In de natuur lijkt transformatie geen moeite te kosten. Je ziet de verandering bijna onder je neus ontstaan. De natuur vormt zich zoals het gewend is om te doen. Het denkt daar niet te lang over na, twijfelt niet of het wel of niet tot bloei komt. Het natuurlijke proces wordt aangewakkerd door de kleinste verandering in weersomstandigheden, de verandering van het seizoen dat in gang wordt gezet.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin