Home » Rust en beweging » Vol hoofd
Vol hoofd als blokkades

Vol hoofd

door | 18 nov, 2022 | Rust en beweging, Start

Een vol hoofd

Heb je dat ook weleens dat je hoofd zo vol zit dat er niets meer uit komt? Je loopt als het ware over en je komt niet verder: een blokkade. Vaak helpt afstand nemen met waar je mee bezig bent om de rust weer terug te vinden en vervolgens weer fris verder te kunnen.

Helaas is het niet altijd zo gemakkelijk en is het vinden van rust of bedenken dat rust helpt om verder te komen niet meer mogelijk. Je staat te lang ‘aan’. Je ziet als het ware alleen nog blokkades. Je gaat mogelijk nog harder werken, langer door om toch gedaan te krijgen wat je voornemens bent.
Dit kost veel energie en helpt niet om plezier in je werk te houden. Laat staan dat je nog puf hebt om na je werk met vrienden af te spreken en/of andere leuke dingen te ondernemen. Liefst plof je op de bank en doe je de hele avond niets meer. Oh ja misschien nog een beetje nutteloos scrollen door je Socials of naar de televisie staren.

Voorkom een lage energie

Probeer te voorkomen dat je energie gedurende de dag naar een zeer laag punt daalt. Pak je moment om alleen naar buiten te gaan en een stukje te wandelen. Fysiek in beweging brengt rust in het hoofd en lichaam. Dat hoeft geen uren hoor, met een minuut of 20 hebben je hersens alweer meer rust gekregen. Of loop rustig naar het koffiezetapparaat/waterkoker voor een welverdiend bakkie koffie of thee om er vervolgens op een rustige plek van te genieten. Even een momentje voor jezelf. Zonder gesprekken met je collega’s. 

Wat doe jij als je een vol hoofd hebt, een blokkade voelt en het je vooral energie kost om af te maken waar je mee bezig bent?

Stap in de juiste richting

Merk je dat het steeds langer duurt om de rust in je hoofd terug te vinden. Zet dan een Stap in de juiste richting en ervaar hoe wandelcoaching in de natuur jou weer de handvatten geeft om met energie en plezier de volgende stap te zetten.

Over Stap in de juiste richting

Over NicoleWeer met energie en plezier doen wat echt bij jou past? Zet jouw stap in de juiste richting en kies voor wandelcoaching met impact.

Nicole van Alder

RegisterWandelcoach® voor loopbaan- en persoonlijke ontwikkeling

Gerelateerde artikelen

De wereld laat ons letterlijk even stil staan.

De wereld laat ons letterlijk even stil staan.

Sinds een paar weken laat de wereld ons letterlijk even stil staan. Eerst is er ongeloof, dan paniek en hectiek. Wat volgt daarna? Alle vaste patronen en wijze waarop we de dagelijkse dingen doen zijn plots verandert. Verandering van ingesleten gewoontes dat brengt ons uit balans. Maak gebruik van deze tijd om opnieuw rust en ruimte te ervaren waardoor je weer voor jezelf stappen gaat zetten die er echt toe doen.

lees verder
Ervaar het effect van de natuur

Ervaar het effect van de natuur

Ik ga graag even wandelen in het bos. Altijd leuk om in gezelschap te gaan lopen. Al kom ik echt tot rust als ik alleen het bos ga verkennen.
Ik wandel rustig over de paden, want ik heb geen haast. Vaak nog met mijn hoofd vol…

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin