Home » Rust en beweging » Ervaar het effect van de natuur
Ervaar-het-effect-van-de-natuur

Ervaar het effect van de natuur

door | 4 okt, 2020 | Ontdekkingstocht, Rust en beweging

Ik ga graag even wandelen in het bos. Altijd leuk om in gezelschap te gaan lopen. Al kom ik echt tot rust als ik alleen het bos ga verkennen. Dan ervaar ik het effect van de natuur het beste.

Ik neem de tijd

Ik wandel rustig over de paden, want ik heb geen haast. Vaak nog met mijn hoofd vol met alles wat ik nog moet doen en waarvan ik niet echt scherp heb waar te beginnen of hoe er een stap verder in te maken. Al wandelend merk ik dat ik tot rust kom en mijn blik richt zich op de omgeving, de bomen, de struiken…wat is de natuur toch mooi in de herfst. Dan valt mijn oog op een groepje paddenstoelen niet ver vanaf het pad. Terwijl ik van het pad af stap en voorzichtig naar de paddenstoelen wandel merk ik dat ik mij vooral focus op hetgeen waar ik naar toe wil. Al zittend op mijn hurken om een foto te maken, ontdek ik nog een paddenstoel, heel klein en bijna opgaand in het kleurendek van de bladeren. Opeens valt er nog meer op, zoals de verschillende kleuren van de bladeren, het fellere groene mos op de boomstam. Dit zou ik over het hoofd hebben gezien als ik niet even rustig de tijd zou hebben genomen om echt te kijken. Ik merk dat ik geniet van wat ik zie en mijn gedachten aan alles wat ik nog moet doen naar de achtergrond is verdwenen.

Effect van de natuur

Terwijl ik mij focus op de details zie ik iets in mijn ooghoeken bewegen. Ik vraag mij af wat het is en ga langzaam rechtop staan. Het is een eekhoorn! De eekhoorn is druk in de weer en ze merkt niet eens dat ik dicht bij haar in de buurt sta. Ook de andere wandelaars op de paden, druk met elkaar in gesprek, brengen haar niet uit haar concentratie. Wauw wat zijn dit toch grappige diertjes. Die eekhoorn doet gewoon haar ding, gewoon eekhoorn zijn. Het lijkt er op of zij op zoek is naar eten, misschien legt ze wel een voorraadje aan voor de winter bedenk ik mij. Zij rent struinend door de bladeren en laat zich niet afleiden met wat er om haar heen gebeurt. Ik merk dat ik een glimlach op mijn gezicht krijg. Ik ontspan nog meer. Hoe zou het zijn als ik ook vaker gewoon doe wat bij mij past? Geconcentreerd bezig kan houden met wat er voor mij toe doet? Hoe lekker zou dat zijn!?

En jij?

En jij, ga jij weleens van het padje af? Struinend op de bospaden kun je al veel zien. Zie je het ook echt? Hoe zou het zijn als je het echt gaat bekijken, zie je dan nog steeds hetzelfde? Eén van de manieren om uit je hoofd te komen is om daadwerkelijk te gaan kijken, echt zien. Loop eens rond en kijk om je heen. Wat valt je op, wat zou je van dichterbij willen bekijken? Wat zie je dan werkelijk? Welke details vallen je op? Valt het tegen wat je ziet of ontdek je juist meer?

Probeer het maar

Ga eens wandelen, lekker in je eentje er op uit. Ga dan eens van het padje af en ontdek wat je dan allemaal beleeft.

Denk je dat het je lukt om zelf op ontdekkingstocht te gaan? Vast wel…probeer het maar!

Ontspannen door je hoofd te vullen

Mocht je toch teveel afgeleid zijn door alles wat er speelt in je leven, werk etc. waardoor je je niet kunt focussen. Meld je dan aan voor de wandeling ‘Ontspannen door je hoofd te vullen’ en wandel samen met mij een stukje het bos in en laat je verrassen.

Over Stap in de juiste richting

Over NicoleWeer met energie en plezier doen wat echt bij jou past? Zet jouw stap in de juiste richting en kies voor wandelcoaching met impact.

Nicole van Alder

RegisterWandelcoach® voor loopbaan- en persoonlijke ontwikkeling

Gerelateerde artikelen

De wereld laat ons letterlijk even stil staan.

De wereld laat ons letterlijk even stil staan.

Sinds een paar weken laat de wereld ons letterlijk even stil staan. Eerst is er ongeloof, dan paniek en hectiek. Wat volgt daarna? Alle vaste patronen en wijze waarop we de dagelijkse dingen doen zijn plots verandert. Verandering van ingesleten gewoontes dat brengt ons uit balans. Maak gebruik van deze tijd om opnieuw rust en ruimte te ervaren waardoor je weer voor jezelf stappen gaat zetten die er echt toe doen.

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin