Home » Ontdekkingstocht » Mijn ontdekkingstocht

Mijn ontdekkingstocht

door | 2 apr, 2018 | Ontdekkingstocht

Ik zit thuis op de bank en ik word gebeld. Ik zie dat het een bekende van mij is. Ik word spontaan een beetje zenuwachtig. Ik ben namelijk benieuwd naar wat hij te melden heeft. Hij had mij eerder laten weten dat er een gezondheidsdag op zijn werk wordt georganiseerd en hij mij de gelegenheid wilde geven om daar als wandelcoach te komen staan. Het is een dag voor de medewerkers waar diverse stands/bedrijven aanwezig zijn op het gebied van gezondheid en beweging. Het was alleen nog niet zeker of er ruimte voor mij was, spannend dus…
Ik had eerder impulsief ‘JA’ gezegd ‘daar heb ik wel belangstelling voor!’. En jawel nu is het akkoord…joepie…wauw…en ook meteen oeps en nu?
Allerlei vragen schoten door mijn hoofd: Wat heb ik te bieden? Lukt dit mij wel? Hoe ga ik het aanpakken? Wat heb ik nodig om het succesvol te maken? Ik heb nog niet eens een flyer of een website… Het wordt opeens wel erg spannend.
Als wandelcoach neem ik mensen mee op ontdekkingstocht om er achter te komen wat ze echt willen. Keuzes maken in werk en privé, zorgen voor een goede balans…dat is niet altijd makkelijk en soms zie je door de bomen het bos niet meer. Het geeft onnodige spanning, keuzestress, onrust… op ontdekkingstocht dus zodat ze met een optimistische blik en overtuiging de volgende stap wel durven te zetten…omdat het de juiste is.
En nu lijk ik zelf niet te kunnen kiezen, ervaar ik zelf de onaangename spanning omdat ik niet weet of ik in staat ben om de juiste keuzes te maken, waar te beginnen. De onzekerheid slaat toe….hoe raar is dat?
Hoe laat ik zien wie ik ben als wandelcoach? Waarom gaan ze straks voor mij kiezen?
Al wandelend stel ik mijzelf allerlei vragen en vind de antwoorden terwijl ik de natuur om mij heen er bij betrek. Door de bomen begin ik het bos weer te zien en zeg tegen mijzelf: ‘ik ben goed opgeleid, ik heb al ervaring opgedaan, coachees zijn enthousiast…dus vertrouw nou maar op wat ik kan…’
Ik bedenk mij verder waarvoor ik dit wil doen. Ik wil ervaring opdoen in het promoten van mijn werk als wandelcoach, mijn netwerk vergroten, maar toch vooral om de mensen enthousiast te maken voor het wandelcoachen en om met mij het coachtraject aan te gaan als zij een hulpvraag hebben waar ze zelf niet verder mee komen.
En dat ga ik mijzelf voor ogen houden, want ik heb al ontdekt waar ik goed in ben en daarin ook bewust gekozen…
Hoe het uiteindelijk gaat lopen kan ik nog niet zeggen. Wat ik wel weet is dat ik enthousiast ben, mijn omgeving enthousiast is…dus wat kan er mis gaan!!

Wil jij ook de volgende stap zetten, maar niet duidelijk welke richting voor jou de juiste is? Neem contact met mij op om te ontdekken wat ik voor jou kan betekenen: Stap in de juiste richting.

Over Stap in de juiste richting

Over NicoleWeer met energie en plezier doen wat echt bij jou past? Zet jouw stap in de juiste richting en kies voor wandelcoaching met impact.

Nicole van Alder

RegisterWandelcoach® voor loopbaan- en persoonlijke ontwikkeling

Gerelateerde artikelen

Ervaar het effect van de natuur

Ervaar het effect van de natuur

Ik ga graag even wandelen in het bos. Altijd leuk om in gezelschap te gaan lopen. Al kom ik echt tot rust als ik alleen het bos ga verkennen.
Ik wandel rustig over de paden, want ik heb geen haast. Vaak nog met mijn hoofd vol…

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nicole van Alder Coachpraktijk Stap in de juiste richting

Nicole van Alder Coachpraktijk Stap in de juiste richting

Ik reageer gemiddeld binnen 4 uur

I will be back soon

Nicole van Alder Coachpraktijk Stap in de juiste richting
Wat leuk dat je mijn website bezoekt!

Heb je een vraag over bijvoorbeeld mijn aanbod? Laat het mij weten. Ik help je graag.
Whatsapp Kan ik je ergens mee helpen?
Tweet
Share
Share
Pin