Home » Rust en beweging » De wereld laat ons letterlijk even stil staan.
De wereld laat ons even stil staan

De wereld laat ons letterlijk even stil staan.

door | 4 apr, 2020 | Rust en beweging

Sinds een paar weken laat de wereld ons letterlijk even stil staan. Eerst is er ongeloof, dan paniek en hectiek. Wat volgt daarna? Naarmate de maatregelen serieuzer werden om elk risico te vermijden, kwam ook het besef van de noodzaak om echt voorzichtig te zijn.

Ik reageerde, net als vele anderen, vanuit primair gedrag, behoefte en gewoontes. Alle vaste patronen en wijze waarop ik mijn dagelijkse dingen deed, veranderde. Ik was genoodzaakt andere keuzes te maken, keuzes die niet tot mijn ingesleten gewoontes horen. Dat bracht en brengt mij enigszins toch wel uit balans.

Het gaf mij in eerste instantie een gevoel van in het nauw zitten, waar ook een zekere angst tussendoor sluipt. De situatie maakt dat wij ons nu niet meer vrijelijk kunnen bewegen. Anderen bepalen wat te doen, adviezen die goed voelen of juist niet. Ze brengen ons uit balans. Wat kan ik nog wel? Wat past in deze situatie? En welk gedrag toon ik daar dan bij?

Ingesleten gewoonte
Ik probeer nu andere keuzes te maken, keuzes die niet direct bij mijn ingesleten gewoontes horen. Dat is in eerste instantie onwennig en het maakt verschillende emoties bij mij los. Verwarring, onzekerheid, ook daar emoties van een zekere angst. Wat vervolgens ook weer onrust bij mij naar boven brengt. Waarom ervaar ik nu deze emoties? Waar is dit nu echt op gebaseerd?

Kennelijk wordt er iets diep van binnen bij mij geraakt. Iets waaraan voldaan moet worden om mij prettig te kunnen blijven voelen, wat ik in mijn kern belangrijk vind en nu opeens geen controle over lijk te hebben. Het voordeel van dat de wereld ons letterlijk even stil laat staan is dat het mij ook de ruimte geeft om daar eens goed over na te denken.

Met rust en ruimte ontstaan antwoorden
Rust en ruimte geven de mogelijkheid om te ontdekken wat er echt toe doet. Fysiek in beweging zorgt ervoor dat er rust in het hoofd en lichaam ontstaat. Ik trek mijn wandelschoenen aan en ga op pad met mijn vragen in mijn hoofd. Eerst nog flink nadenkend, maar al snel geniet ik van mijn omgeving en kijk naar de natuur die laat zien waar er groei is: de nieuwe knoppen aan de bomen, de geurende bloesem. De bomen en planten laat zichzelf zien, gewoon een natuurlijk proces met gebruik van eigen kracht.

Kijkend naar al dat groen, merk ik dat ik meer ontspan en rustiger en dieper ga ademen. Het creëert op een of andere manier meer geestelijke ruimte en op dat moment komen antwoorden op mijn vragen spontaan binnen. Antwoorden die maken dat ik weet wat echt belangrijk voor mij is en waar ik blijvend aandacht aan wil geven. Antwoorden die mij een goed gevoel van binnen geven en vertrouwen geven om de volgende stap te zetten.

En JIJ?
En wat doe jij in deze tijd waarin opeens je leven wordt bepaald door iets van buitenaf? Blijf je doen wat je altijd deed of ga je opeens ander gedrag vertonen. Wat maakt dat jij je misschien ongemakkelijk voelt, uit balans raakt in deze tijd. Welke keuzes maak je primair en welke vanuit beïnvloeding, onzekerheid, angst of welke emotie dan ook?

Misschien knaagde er al langer iets van binnen en heb je jezelf niet eerder de tijd gegund om er bewust aandacht aan te geven. Heb je het weggestopt en ben je doorgegaan met je vaste ingesleten gewoontes. Nu de wereld ons even laat stilstaan en er ruimte ontstaat om er bewuster aandacht aan te geven, maak er dan ook gebruik van!

Lukt het om hier zelf antwoord op te vinden?
Tijd om eens wat dieper in jezelf te kijken en deze tijd te benutten voor reflectie. De tijd nemen om over jouw onderliggende verlangen na te denken en te ontdekken welke behoefte er bij jou in de kern zit, wat jouw intrinsieke motivatie is, welke kernwaarden voor jou een rol spelen.

Jezelf uitdagen is niet altijd even makkelijk. Van nature stellen wij onszelf wel vragen, maar maken het ons niet al te moeilijk in het beantwoorden er van. Het is lastig om jezelf uit te dagen en dieper van binnen te kijken. Ik wil jou daarom een aanbod doen.

Ik wil jou een aanbod doen
In deze tijd is het gelukkig nog mogelijk om een mooie wandeling te maken. Alleen. Doe dit dan ook. Kom in beweging! Trek een paar lekker zittende wandelschoenen aan en ontdek mooie groene plekjes in jouw omgeving. Neem de tijd om even op gang te komen om vervolgens ook echt te kunnen genieten.

Als Register Wandelcoach® is het nu even niet mogelijk om fysiek met je mee te kunnen lopen. Er is echter wel een andere manier om je door mij te laten uitdagen in de vraag die nu bij jou speelt.

Via de wondere wereld van de technologie wandel ik met je mee. Ik daag je uit dieper na de denken dan jezelf kunt en neem je mee op ontdekkingstocht om er al wandelend achter te komen wat je echt wilt, zodat je met een OPTIMISTISCHE BLIK en OVERTUIGING de volgende stap voor jezelf durft te zetten…omdat het de juiste is!

Leer weer te ontdekken wat echt belangrijk voor je is en zet vandaag nog de eerste stap en neem contact met mij op om mijn aanbod te bespreken.

Over Stap in de juiste richting

Over NicoleWeer met energie en plezier doen wat echt bij jou past? Zet jouw stap in de juiste richting en kies voor wandelcoaching met impact.

Nicole van Alder

RegisterWandelcoach® voor loopbaan- en persoonlijke ontwikkeling

Gerelateerde artikelen

Ervaar het effect van de natuur

Ervaar het effect van de natuur

Ik ga graag even wandelen in het bos. Altijd leuk om in gezelschap te gaan lopen. Al kom ik echt tot rust als ik alleen het bos ga verkennen.
Ik wandel rustig over de paden, want ik heb geen haast. Vaak nog met mijn hoofd vol…

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin